חופשה גסטרונומית
החופשה הגסטרונומית הראשונה שלנו היתה בת 6 ימים וכללה אך ורק את בורגונדי (Bourgogne) שבצרפת.
במהלכה הספקנו לאכול ב- 4 מסעדות עם כוכבי מישלן, לישון במלונות הקטנים והמקסימים הצמודים למסעדות אלה, ללגום כמויות משכרות של יין ביקבי האזור (טעימה בלבד, הא) לטייל ביערות, לטעום חרדל בדיז'ון ולהתודע לכמה מהקינוחים היותר מענגים ששכללו הצרפתים במשך השנים.
צרפת היא כר בלתי נדלה לחופשות כאלה. אזור נורמנדי וברטון על פירות הים, התפוחים והקרפים שלו. בורדו על תעשית היין המפוארת, עוגיות המקרונים בסנט אמיליון וכבד האווז בפריגור. מרק הבויאבז של מרסיי. גבינת הרבלושון של אזור סאבואה. אין סוף להפתעות הקולינריות של צרפת העתק קרטייה זול.
איטליה מציעה מגוון מדהים של סוגי אוכל שונים, החל בבישול הים תיכוני של אזור הדרום, שמן הזית באפוליה, הלימונים של סורנטו, הארטישוקים של המטבח היהודי רומאי, היין הלבן של אורבייטו, ה- Brunello di Montalcino בטוסקנה, הפרושוטו של פארמה עם הפרמג'נו המופלאה והבליני של ונציה.
ספרד היא היום אחד ממוקדי המסעדות המשובחות ביותר באירופה, גם אחרי שמסעדת "בולי" המצטינת הגדולה של העשור הקודם בבישול מולקולרי, נסגרה. בחבל הבאסקים בלבד, יש 17 (!!!) מסעדות עם כוכבי מישלן. ספרד, מדינה גדולה ובה מסורות בישול שונות, מציעה אוכל נפלא במחירים עממיים ומסוגים שונים. טאפאס, דגים, פירות ים, תבשילים מיוחדים ויינות משובחים.
האם ידעתם שהמסעדה הנחשבת לטובה בעולם היום היא "Noma" בקופנהגן? אולי כדאי לתכנן ארוחה במסעדה הזו יחד עם ביקור בשבוע הבישול הדני, המתרחש בחודש פברואר. אפשר גם סתם לנשנש סמורברוד (סוגים שונים של ממרחים ומעדנים על לחם שיפון) במסעדה המשפחתית Ida Davidsen .
חופשה גסטרונומית יכולה להיות מסע קצר בן כמה ימים באזור מסוים או חופשה רגועה במלון קטן בליבו של אזור, כאשר כל בוקר מתחיל בהרפתקה קולינרית אחרת.
לתכנן בהתאם להעדפות שלכם, כבר אמרנו?