טיולי כוכב בעד ונגד (טיול בהולנד כדוגמא)
משפחות עם ילדים עושות הרבה "טיולי כוכב" .
היתרון – לא צריך לזוז ממקום למקום. באים לכפר הנופש שבדרך כלל יש בו בריכות, פארק מים ומתקני שעשועים לילדים, פורקים את המזודות ואורזים שוב רק לפני הטיסה הביתה. הילדים נהנים להשתעשע בתחומי כפר הנופש, ההורים יכולים לקנות בחנות המקומית מצרכים ולהכין ארוחת ערב "כמו בבית". נוח מאד כשנוסעים עם כמה ילדים וגם מוזיל את המחיר באופן משמעותי.
הטיולים מתחילים בבוקר, נוסעים לכיוון מסוים, מטילים קצת וחוזרים לכפר – לא מאוחר מידי כדי שהילדים יספיקו להשתעשע לפני ארוחת הערב.
החסרונות?
- נוסעים הרבה יותר קילומטרים ליום, כי בכל ערב צריך לחזור לאותו מקום.
- הביקור בכל מקום הוא קצר מאד – כמה שעות לכל היותר.
- חסרה החויה של מסע – כל כמה ימים מלון חדש, נוף שונה.
- ההורים לא נהנים משינוי ויציאה מהשגרה – הם ממשיכים לנהל בית ולהכין ארוחות.
- מפסידים את ההכרות האמיתית, המעמיקה עם המדינה אליה נסעתם.
כפרי הנופש בהולנד, צרפת, איטליה דומים מאד אחד לשני. הילדים נהנים מהמתקנים והפעילויות שהכפר מציע, אבל לא חווים באמת טיול בארץ זרה. בעצם, זה קצת כמו לנסוע לחופשה במלון באילת.
לעומת זה, בטיול שהוא נסיעה ממקום למקום יש תחושה של הרפתקה. יש שינוי אוירה, מעבר ממלון למלון, החלפת הנוף. הנסיעה היומית קצרה יותר, כי אחרי שעתיים, שלוש מגיעים למקום חדש, מטילים ומבקרים בו. אם מלון אחד לא היה מוצלח זה לא נורא, המלון הבא יהיה טוב יותר.
ההורים נהנים יותר, כי אין בית שצריך לטפל בו, קניות שצריך לעשות, מטבח שצריך לבשל בו. אפשר להנות ממסעדות והן לא בהכרח יקרות יותר, אם לוקחים בחשבון את הבזבוז באוכל שנקנה או בושל שלא לצורך ונזרק לפח. אריזת המזודות ופריקתן יכולה להיות כיף, אם לכל ילד יש מזודה והוא אחראי עליה. לפעמים אפשר לשנות מסלול בגלל נוף יפה או מקום מיוחד שמצאתם בדרך. להשאר יום נוסף בבקתה בהרים או במלון על שפת האגם.
פוגשים אנשים חדשים. תושבי המקום העובדים במלון, במסעדה, בתחנת הדלק. כשמגיעים למקום יש מספיק זמן לבקר בו ולהתרשם ממנו, לא צריך למהר לחזור "הביתה".
ניקח לדוגמא את הולנד. ארץ שמשפחות אוהבות להתישב בה בכפר נופש הנמצא במרכז הארץ, משום שזו מדינה קטנה יחסית בשטחה, ולנסוע סביב סביב בטיולי כוכב.
דוקא משום שהולנד היא מדינה קטנה יחסית, אפשר לעשות בה טיול מעגלי שמתחיל ונגמר באמסטרדם. נוסעים צפונה, דרך כפרי הדיגים וולנדאם ומרקן, לאלקאמאר (שוק הגבינות), חוצים את גשר Afsluitdijk המפריד בין הים הצפוני לימת אייסלמיר, ממשיכים לחיטהורן, עיר התעלות, לדולפינריום בהרדוויק, לאפלדורן (פארק הקופים), ארנהיים (המוזיאון הפתוח ופארק הוכה וולווה), לברדה לביקור בפארק השעשועים אפטלינג, לקינדרדיק (תחנות רוח) לרוטרדם, דלפט, האג (מאדורודאם) ולחזור דרך אוטרכט (תיבות נגינה) לאמסטרדם.
כל הסיבוב הזה אורכו 650 ק"מ!!!
אפשר להקדיש לו שבוע ועוד יומיים או שלושה לאמסטרדם.
לא חייבים לבלות כל לילה במקום אחר. לאזור רוטרדם והאג אפשר, למשל, להקדיש שני לילות.
אם תשבו בכפר נופש במרכז הולנד, נאמר, ליד ארנהיים או אוטרכט, תצטרכו לנסוע
- פעם לכיוון צפון מזרח, להרדוויק וחיטהורן,
- פעם לכיוון דרום לפארק אפטלינג (ובודאי לא תוכלו להנות מיום שלם בפארק המקסים הזה, שלא לדבר על לינה במלון הצמוד אליו),
- פעם לכיוון מערב, לרוטרדם והאג,
- פעם לאמסטרדם,
- פעם לצפון מערב, לכפרי הדיגים ולשווקי הגבינות באדם, גאודה או אלקאמאר
ואל הצפון הרחוק, הגשר הארוך על הדייק והאי טסל עם עופות הבר לא תוכלו להגיע כלל.
ברור שמספר הקילומטרים שתעשו יהיה כפול כמעט, וספק אם תוכלו להנות מביקור ארוך וממצה במקומות שתגיעו אליהם. ברוב הימים תחזרו לכפר הנופש בשעה מאוחרת, עיפים מכדי להנות מהאפשרויות שהוא מציע.
טיולי כוכב מתאימים רק לעתים רחוקות למסלול הטיול הרצוי ואינם בהכרח פתרון קסם!