מארק מנו מלון

מסעדה עם מלון

ולא מלון עם מסעדה – כי קודם כל היתה מסעדה. משובחת. עם שף נפלא.
עם כוכבי מישלן. עם אזור כרמים ואוכל יפהפה וטובל בירוק.
אוה, צרפת, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות של הדברים החשובים באמת –
אוכל, יין, חיים טובים .
צרפת משופעת במסעדות כאלה (גסטרונומיות, הם קוראים להן) שלצידן מלון בוטיק לא גדול,
עם חדרים מעוצבים, שקט ושלוה, רומנטיקה, גן פרחים – וארוחת ערב בלתי נשכחת.
לא זול, הסיפור הזה, אבל בואו נפרגן לעצמנו לילה אחד של אושר!

המסעדה הראשונה (לפי מספר כוכבי מישלן) היא המסעדה על שמו שלBernard Loisea u ב – Saulieu.

loiseau החל לעבוד תחת שרביטו של השף קלוד ורג'ר בשנת 1972, ומיד הפך לכוכב "המטבח החדש" הצרפתי. בשנת 1975 קנה ורג'ר את המסעדה Cote d'Or ב – Saulieu ומינה את loiseau לשף שלה. בשנת 1991 כבר היתה המסעדה שיכת ל- loiseau ובעלת שלושה (!!!) כוכבי מישלן. הוא נודע בקפדנות שלו, בדיקנות, ביחס לפרטים הקטנים ביותר. בשנת 1994 קיבל את אביר לגיון הכבוד מממשלת צרפת. בשנת 1998 הקים חברה והחל לשווק מזון קפוא תחת שמו, פתח שלוש מסעדות נוספות והפך לאימפריה שנסחרה בבורסה.
בסוף שנות ה -90 נכנס למטבח הצרפתי ה"פיוז'ן" – loiseau התנגד לו נחרצות. הוא הרגיש שהוא יורד מגדולתו, שקע בחובות, וסבל מדכאון קליני. בשנת 2003 הוא התאבד בירית אקדח לאחר שמדריך גומיו הוריד את הדירוג שלו מ -19 ל- 17 ובעיתון Le Figaro נכתב כי יש שמועות שמדריך מישלן עומד לשלול ממסעדתו את הכוכב השלישי.
המסעדה מנוהלת היום על ידי מי שהיה עוזרו הקרוב – Patrick Bertron ויש לה עדיין שלושה כוכבים. המלון שייך לרשת  ויש בו הכל – מחדר רגיל עד סוויטת מפוארות, ספא, בריכה וגן אנגלי. המלון מקבל בברכה ילדים, יש לו חדר משחקים והוא מכין תפריטים מיוחדים לילדים.
המסעדות בפריס ממוקמות ברובע ה-7 (Tante Marguerite) ברובע ה- 8 (Tante Louise) ובעיר Beaune את Loiseau des Vignes
ב – Tante Marguerite אכלנו כמה פעמים. האוכל היה מצוין ולא יקר. בשנה שעברה חגגנו בה את ערב השנה החדשה בסעודת שחיתות מלווה בשמפניה, יין מכל הסוגים ודיז'סטיף לקינוח. האוכל היה מעולה, השירות והיחס ללא מתום, והאוירה מקסימה. אחת המסעדות היחידות בפריז שלא רק מארחת ילדים אלא ממש יוצאת מגדרה כדי להנעים להם את הזמן. ללא ספק דוגמא לאופי הנינוח והנעים של תושבי בורגונדי.

replique sacs de luxe
replicas bolsos
replica borse
Replica Taschen Shop
replica borse di lusso

לחץ למעבר לאתר המסעדה

L'esperance
למארק מנו יש "רק" 2 כוכבי מישלן. הוא יליד בורגונדי, גדל כאן ומשתמש בחמרים של המקום. המטבח שלו קלאסי, טעים בטירוף, נעים לשבת במסעדה שלו. ההרגשה נינוחה, הוא תמיד שמח לפגוש ילדים (ומחלק להם דיפלומות על לימוד בישול) ואחרי האוכל, הלומי יין, אפשר לישון באחד החדרים הנפלאים (או הסוויטות) בבנין המרכזי או בבנין הסמוך של "הטחנה".

אנחנו גרנו ב"טחנה", נהננו מכל רגע, התענגנו על כל ביס, ובקושי הצלחנו לעזוב את הגינה היפהפיה בה אכלנו את מה שהיתה, ללא ספק, ארוחת הבוקר המדהימה והטובה ביותר באותו טיול.
כמובן, גם הוא שיך לרשת של , וכמובן שגם לו יש בריכה וכל replica patek philippe אגב, ב – Veselay נמצאת אחת הבזיליקות היפות והמענינות בצרפת – דוגמא לאמנות רומנסקית ואתר מורשת של אונסקו.
ועוד אגב, בנו Pierre Meneau פתח בספטמבר 2012 את מסעדת Crom'exquis ברובע ה -8 בפריז.

לחץ למעבר לאתר המסעדה

Abbaye de la Bussiere
השלישית, שאין לזלזל בה כלל וכלל למרות שיש לה רק כוכב אחד, היא אחד המקומות הקסומים ביותר בבורגונדי. מנזר שהוסב למלון בשנת 2005.
היום זהו מלון כפרי מפואר, (כמובן של ) עם חדרים וסוויטות, מדשאות אינסופיות, אולמות יפהפיים ושתי מסעדות: אחת ביסטרו (ולכן זולה יותר) והשניה מסעדה גסטרונומית.

כשאנחנו אכלנו כאן זה היה עדיין תחת שרביטו של השף הקודם, האנגלי Olivier Elzer. הכוכב של מישלן היה טרי מאד, רק ניתן, והאוכל היה ללא ספק, הטוב ביותר שטעמנו בבורגונדי באותה שנה. מענין, מיוחד, מקורי, טעים בטירוף ויפהפה בהגשה. היום מנצח על המטבח עוזרו לשעבר, הצרפתי Emmanuel Hébrard, אבל המסעדה שמרה, על פי הביקורות, על המטבח הבורגונדי המעולה, עם נגיעות עכשוויות.

לחץ למעבר לאתר המסעדה

La Cote Saint Jacques
הכי קרובה לפריס ועם שלושה כוכבי מישלן מאז שנת 1986, La Cote Saint Jacques היא פנינה נדירה. מסעדה משפחתית (האב, Michel Lorain העביר את השרביט לבנו, Jean Michel Lorain), ממוקמת על גדות נהר היון, עם מלון של 32 חדרים –  כמובן.
האוכל מעולה וחדר האוכל יפהפה ומשקיף על הנהר. לילדים יש חדר משחקים, כי בבורגונדי אוהבים ילדים. החדרים גדולים, יפים ולחלקם נוף על הנהר. המיקום (שעה וחצי מפריס) אידאלי לקפיצה קטנה במהלך הטיול, אפילו ליום אחד. אהreplica relojes כן, ויש גם ספא ובריכה מחוממת.
לא רחוק משם הגבעות הדרומיות שטופות השמש של Chablis. המלון מארגן טיולים עם ביקור ביקבים.
טיול קטן ומושלם – אוכל, יין, נוף, מלון מפנק.

לחץ למעבר לאתר המסעדה

קראו עוד על חופשה גסטרונומית

צור קשר